Na zajęciach praktycznych klasa 2 PT  pod kierunkiem Sylwii Grzywaczewskiej, przygotowała Roladki drobiowe z serem

23.02. 2018 | Aleksandra Janczura

 

Roladki drobiowe z serem

 

Składniki :

  • Mielone mięso drobiowe- 250g
  • Jajo 25g (1/2 szt.)
  • Czerstwa bułka 18g
  • Ser topiony 45g
  • Tymianek, sól, pieprz do smaku
  • Olej

 

Sposób wykonania:

Namoczyć i odcisnąć bułkę czerstwą. Połączyć mięso z odciśniętą bułką, jajem, tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić masę na 5 części, rozpłaszczyć i nadać kształt kwadratów. Na każdym kwadracie położyć kawałek sera i zwinąć roladę. Każdą roladę osobno zawinąć
w folię aluminiową posmarowaną olejem. Ułożyć na blasze, piec w temperaturze 200 C
przez 30 minut. Podawać z ziemniakami i sałatą.